Извинете ме за невежеството но бих искал да разбера какво олицитворява емблемата на Алфа Ромео тази змия и червеното кръсче
Известие
Collapse
No announcement yet.
Емблемата на Alfa Romeo
Collapse
X
-
не мога да намеря нищо явно не знам как да търся би ли ме насочилMitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Накатане мога да намеря нищо
Накратко, и двете части на емблемата (кръстът и змията) са свързани с хералдиката на Милано и негови тузарски фамилии. Един от тамошните баровци бил вдигнал пръв кръст над Йерусалим при някой от кръстонопсните походи и го празнуват. Друг един (от фамилията Висконти) спасил града от гадната зелена твар, която усмъртявала младенци в околностите на Милано с помощта на смрадливия си дъх - на човека му писнало и й строшил с крака главата, макар змията вече въобще да не била мъничка (опаааа, тва беше друга песен май, но и този го празнуват...).
Ся, що са сложили точно тия неща за емблема на кола... ми едната версия е, че в деня преди пускането (точно като у нас) на първата серия трябвало спешно да се измисли емблема и некъв от стажантите мернал змията на една от сградите, харесало се на началството и така
Бе най-добре пусни едно търсене в гугъл за:
alfa romeo logo history serpent
примерно и си състави собствена версия за нещата
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от poohhttp://www.alfaowner.com/alfaowner/mainmenu/badgehistory.htm
Някой с добър английски и свободно време може и да го преведе.
ко ми остане време ще плясна един превод
нема да е зле да се сложи на сайта
па и ако некой го направи сайтот да пилича на нещоНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
По принцип емблемата е Герба на Милано.
Червения кръст на бял фон е знамето на може би най-известните кръстоноци, които също са яли доста бой от нас Българите.
Сега ще довършя....sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от bassСя, що са сложили точно тия неща за емблема на кола... ми едната версия е, че в деня преди пускането (точно като у нас) на първата серия трябвало спешно да се измисли емблема и некъв от стажантите мернал змията на една от сградите, харесало се на началството и такаНастоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Първоначално публикувано от търтейна алфаромео.ит/.ком има по добро описание май
ко ми остане време ще плясна един превод
нема да е зле да се сложи на сайта
па и ако некой го направи сайтот да пилича на нещоALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Първоначално публикувано от poohНай-интересното е , че това в устата на змията не е език, а човече което неистово маха с ръчичички (сякаш ще му помогне това с нещо)'93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
'98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB
Comment
-
И аз преди повече от година зададох същия въпрос и във форума имаше много подробна статия. Обаче после след някакъв проблем в сайта всички теми изчезнаха и пак наново всички се регистрирахме, нови стари теми ит.н. В общи линии кръста е на кръстоносците от Милано, а серпента е захапала човече понеже олицетворява победата над сарацинитеAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Гледах гледах темата пуснах я и у други форуми да ви се посмеят малкоМноо разбирачи сте се навъдили ма никой ли не вижда че заглавието на темата е грешно
Алфа Ромео няма емблема има ГЕРБ0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
това за герба не го разбрах
герба си е герб а това от пред на радиаторната решетка и отзад на багажника какво е герб ли еMitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex
Comment
Comment